Revitalisatie

In de ‘oude’ lineaire economie maken bedrijven producten door grondstoffen te winnen en die te verwerken tot spullen die na gebruik worden weggegooid. Door circulair te ondernemen willen wij vervuiling en uitputting van de aarde voorkomen.

Grondstoffen worden zo optimaal mogelijk ingezet, we produceren met zo weinig mogelijk afval en meubels en materialen worden zo optimaal mogelijk hergebruikt.

Meubels hergebruiken

Ons doel om altijd om het aanwezige meubilair op scholen, overheden en ondernemingen zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Als je meubels diep reinigt kunnen ze wellicht mee naar het nieuwe of gerenoveerde kantoor. Met een kleine aanpassing zoals bijvoorbeeld een nieuwe lakkleur of nieuwe stoffering – is het nog beter inpasbaar in de nieuwe inrichting die we soms zelfs van vloer tot plafond revitaliseren.

Doordat wij alle machines en productiemethoden zelf in eigen fabrieken hebben, zien we jouw oude meubelen als waardevolle grondstoffen waar we altijd iets moois van kunnen maken.

Duurzame grondstoffen

Dankzij de enorme passie voor duurzaamheid hebben we in 2020 het grootste circulaire succes tot nu toe kunnen behalen met de Hemp. We lanceerden als eerste bedrijf ter wereld een collectie stoelen met een kuip gemaakt van 100% biologisch materiaal.

Het mengsel van hennep en hars is 100% biologisch, 100% plantaardig en 100% recyclebaar in dezelfde vorm. Dát was nog niet eerder mogelijk.

Weinig afval

Afval bestaat niet. Breng je een bezoek aan een van onze fabrieken, dan kan het zo maar voorkomen dat je iemand ondersteboven in een bak met restmateriaal ziet hangen.

Waarschijnlijk iemand die nieuwe ideeën opdoet. Want ja, de drive om met het restmateriaal uit de fabriek nieuw design te maken, is groot bij onze mensen. En waar vind je dan inspiratie? Juist. In de bak met restmaterialen.

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.