Scan de Niaga® QR-code ontdek het volledige productpaspoort van jouw bureau- of tafelblad

Werken aan een wereld zonder afval doe je samen. Daarom zijn we supertrots op onze samenwerking met Niaga®, Pfleiderer en PreZero. We ontwikkelden als ketenpartners een houtvezelplaat die 100% circulair is en voor 100% gemaakt uit reststromen. Het blad is daarnaast voorzien van de Niaga® click-unclick technologie waardoor we je bureau- of tafelblad én zelfs je lockerdeur eindeloos kunnen hergebruiken: Circuboard. 

Anders dan anders is dat we met deze toepassing de kern en de toplaag weer volledig van elkaar kunnen scheiden. Hierdoor kunnen we waardevolle materialen voor toekomstige generaties behouden. Scan de QR-code van je bureau- of tafelblad en je ziet direct het bijbehorende productpaspoort. Hier vind je ook de werkwijze hoe je het product de Niaga®-technologie aan het einde van hun levensduur weer naar ons kunt retourneren.

What’s inside?

Om te weten te komen hoe duurzaam en circulair een product is, wil je onder andere weten welke grondstoffen er gebruikt worden om het product te maken. Hiervoor hebben we het productpaspoort opgesteld. Alle leveranciers van onze grondstoffen zijn in beeld gebracht. We vinden het belangrijk dat de hele keten zo lokaal mogelijk ingericht is. Daarom komen al onze partners uit West-Europa. Ze hebben een overeenkomst getekend waarin ze aangeven welke materialen waar vandaan komen.

Circuboard is gemaakt van natuurlijke houtvezels verkregen uit reststromen. Deze reststromen bestaan voor 15% uit bosbouwafkeur, 35% is zaagafval uit houtindustrie en 50% is post-consumer houtresten. Het ‘standaard’ bindmiddel is grotendeels vervangen door een biogeen bindmiddel op basis van eiwitten en kan volledig hergebruikt worden in het standaard productieproces. 

In het productpaspoort vind je veel meer details over het product en de grondstoffen waarmee het product gemaakt is.

How to return

Niaga is het spiegelwoord voor ‘again’. We kunnen Circuboard namelijk again en again en again gebruiken. Of beter gezegd: oneindig hergebruiken. Daarom willen we de meubels aan het einde van hun levensduur graag terug. Zodat ze niet op een afvalbult belanden maar zodat we er weer nieuwe bureaus, tafels of kasten van kunnen maken. Ben je toe aan een nieuwe inrichting? En wil je iets goed voor de aarde doen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niaga®

Niaga® herontwerpt producten zodat de waardevolle materialen waar ze van gemaakt zijn behouden kunnen blijven na gebruik. Zo wordt afval verleden tijd. Samen met onze partners ontwerpen we voor hergebruik. Tot nu toe hebben we circulaire matrassen, tapijt en meubelpanelen ontwikkeld. Ze zijn gezonder in het dagelijks gebruik en volledig recyclebaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Scan het Niaga®-label en je ziet precies waar een product van gemaakt is en hoe je het retour kunt sturen na gebruik.

To Niaga World

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.