Fair voor de mensen

De Fair Furniture Group is een echt maakbedrijf, een
familiebedrijf én net een tikkeltje anders dan de rest… Daarom lees
je alleen maar over onderwerpen die wij belangrijk vinden: mens,
maatschappij en aarde. En ja, wij zetten de mens voorop. Want
zonder onze mensen zijn we helemaal nergens.

We bedenken, ontwerpen, produceren, monteren, organiseren,
verkopen en ga zo maar door. Onze collega’s gaan onvermoeibaar op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen. We investeren in slimme productietechnieken die beter zijn voor het milieu. We introduceren innovatieve inrichtingsconcepten waarmee we het onderwijs helpen verbeteren en verlevendigen. We houden elkaar bij de les als we samen met onze partners werken aan manieren om de kringloop te sluiten en te ondernemen met het oog op een duurzame toekomst voor iedereen. Tot morgen!

Mensen maken het bedrijf

Het succes van onze producten drijft op het vakmanschap en enthousiasme van onze mensen. Wij bekommeren ons om onze eigen mensen, maar ook om anderen in de maatschappij die iets verder van ons af staan.

Met leer- en werkplekken, sociale projecten, onderzoek en vrijwilligersacties geven wij graag iets terug aan de samenleving. Wij zijn trots op onze mensen en zij zijn trots op hun bedrijf, de merken en producten. En dat stralen ze uit. Er is weinig verloop en een opvallend laag ziekteverzuim.

We investeren in persoonlijke opleidingsplannen, een veilige en gezonde werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

De Fair Furniture Group is één van de weinige productiebedrijven die een vierdaagse werkweek aanbiedt en stimuleert. Veel van onze medewerkers hebben dagelijks te maken met fysieke belasting en we vinden het heel belangrijk dat zij hun werkzaamheden veilig en gezond kunnen verrichten.

Iets doen voor een ander

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niet iets dat we ‘erbij doen’. Het is de manier waarop we werken. Elke dag zetten we ons in onze eigen fabriek vol energie in voor onze klanten. We kunnen dit niet los zien van wat er om ons heen gebeurt.

Social return is verankerd in ons bedrijf, onder meer door de samenwerking met diverse Praktijkscholen en Maram-onderwijs. Zij ondersteunen jongeren die vastgelopen zijn in de huidige onderwijssystemen, wij bieden ze een leer- en werkplek.

Eerlijk zakendoen

Onze meubels worden volledig in onze fabrieken in Breda, Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Telford geproduceerd. Zo produceren we dichtbij onze afzetmarkt, houden we de controle en weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen leveren in goede arbeidsomstandigheden werken.

Kiezen voor lokaal beperkt ook de afstand tussen onze leveranciers, onze productielocaties en onze afzetmarkt. Zo sparen we tijd én het milieu.

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.