Fair voor de aarde

Fair ondernemen, dat is ondernemen met duurzaamheid en circulariteit als kernwaarden. Bij ons is die missie al lang dagelijkse praktijk.

Wij zetten ons 100% in om voorop te lopen in onze branche. We gaan voor schoon, duurzaam en circulair van ontwerp tot en met transport. Van innovatieve grondstof tot en met hergebruik van oude meubels.

Ook als het gaat om energie en de samenwerking met producenten gaan we héél ver om ons doel te bereiken: zorgdragen voor de wereld van morgen.

Duurzaam produceren

Fossiele grondstoffen raken op en het winnen ervan heeft een grote impact op onze aarde. Als groep vinden wij dat het inzetten van duurzame grondstoffen, het hergebruiken van afgedankt meubilair of het inzetten van gerecycled materiaal, altijd vóór het gebruik van fossiele grondstoffen gaat. Dat doen we dus ook.

We zetten in op hergebruik, waarde-behoud en afvalvermindering. We bedenken circulaire oplossingen voor ons restmateriaal en het afval van anderen. Zo zorgen we ervoor dat er uiteindelijk niets meer in de afvalbak belandt. We hebben maar één aarde. Daar moeten we zuinig op zijn.

Fair Furniture Factories

Al onze meubelen maken we in onze eigen fabrieken. Voor ons is dat niet meer dan logisch, we hebben het altijd zo gedaan. We weten ook dat een volledige productie in eigen land inmiddels best bijzonder is.

De productielocatie in Wijchen – thuisbasis van Eromesmarko – is in de afgelopen jaren volledig vernieuwd en uitgebreid. Een geweldige kans om met de nieuwbouw een flinke duurzaamheidsslag te maken!

Produceren zonder afval?

Dat lukt al goed. Van wat er overblijft tijdens de productie bij Fair Furniture Group belandt nauwelijks nog iets in de vuilnisbak. Produceren zonder restmaterialen gaat helaas nog niet. Dat is wel onze ambitie en we werken er hard aan, op allerlei manieren.

Op weg naar die ‘no-waste situatie’, verzinnen we creatieve oplossingen om ons restmateriaal zinvol te gebruiken. Restmateriaal gebruiken we zoveel mogelijk voor nieuwe eigen meubels, lukt dat niet dan geven we het aan Zooi of Werkpro.

Fair Furniture Academy

Bij de Fair Furniture Academy helpen we anderen te ondernemen met hart voor mens en aarde. Verrassende aspecten van duurzaamheid en MVO, een inspirerende plek waar onze en ook jouw interactieve workshops plaats kunnen vinden.

Een combinatie van activiteiten binnen én buiten in ons GreenField. Brainstormen met vakgenoten, kennis uitwisselen op het gebied van produceren, circulair inrichten en MVO.

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.