Fair Furnished

Fair Furnished is het label van de Fair Furniture Group dat wij geven aan producten die via ons Circulair Centrum een tweede – of derde – leven krijgen. Dat doen we merkonafhankelijk. Met het Fair-Furnished-label garanderen we de kwaliteit die minimaal gelijk is aan de originele kwaliteit en met dezelfde garantie. Vaak maken we het product zelfs beter omdat de eventueel vervangende materialen duurzamer zijn en daardoor nog beter herbruikbaar voor een derde en vierde leven.

Letterlijk betekent Fair Furnished ‘eerlijk ingericht’. Een bewuste keuze omdat het verder gaat dan refurbishement van een product alleen. 

Circulair Centrum

Het Circulair Centrum in Emmen is het circulaire hart van de Fair Furniture Group. Vanuit hier geven we bestaand meubilair een tweede – of beter gezegd – een circulair leven. Het Circulair Centrum in Emmen is het circulaire hart van de Fair Furniture Group.

Circulair Centrum

Op een oppervlakte van maar liefst 12.000 m2 vinden de volgende handelingen plaats;

  • opslag bestaand meubilair voor circulaire contracten;
  • opslag van onderdelen die we gebruiken voor het repareren van meubilair;
  • beoordelen, onderhouden, reinigen en repareren van bestaand meubilair;
  • demontage van binnenkomend meubilair dat vervolgens teruggebracht wordt in het productieproces;
  • montage van meubilair nadat de onderdelen zijn opgeknapt of hergestoffeerd op diverse afdelingen in onze productielocaties; 
  • het duurzaam scheiden van onderdelen uit meubels die niet opnieuw te gebruiken zijn.
 
Niet alle handelingen vinden plaats in het Circulair Centrum, maar ‘gewoon’ op de afdelingen in onze productielocaties, zoals de stoffeerderij en houtspuiterij. Daarmee is het Circulair Centrum een knooppunt van waaruit afdelingen worden aangestuurd en waar processen vervolgens weer samenkomen.

In het kort:

1

Gebruikt meubilair dat op een duurzame manier in onze eigen fabrieken weer volledig in een ‘’zo goed als nieuw’’ staat is gebracht.

2

Nieuw circulair meubilair gemaakt van duurzame en circulaire grondstoffen.

Circulaire productie

Onze productie draait op duurzame stroom. Op het dak van ons Circulair Centrum liggen ruim 3.000 zonnepanelen en met deze elektriciteit produceren we ons eigen groene waterstof. We herstellen de biodiversiteit in ons GreenField met bloemenmengsels, bijenhotels en telen gewassen geschikt voor circulaire productie. In de voedseltuin verbouwen we groentes en fruit voor de lokale voedselbank. Hemelwater van het dak wordt opgevangen in de wadi zodat het kan infiltreren in het grondwater.

Circulaire productie

De kwaliteit waarmee wij de producten een nieuw leven geven is minimaal gelijk aan nieuw. Dat kunnen we garanderen omdat onze metaalbewerkers, houtbewerkers en stoffeerders beschikken over de meest geavanceerde productiemiddelen, het vakmanschap en 70.000 m2 productieruimte waar we ook onze nieuwe duurzame en circulaire producten maken. Productie van circulair nieuw meubilair en refurbishment loopt letterlijk door elkaar in de fabriek. De handeling verschilt op onderdeelniveau immers niet. 

Circulaire projecten

De afgelopen jaren hebben we al heel wat organisaties geholpen met hun circulaire inrichting. Deze oplossingen zijn erg divers. Ieder project vraagt immers om maatwerk. Waar het bij het ene project ‘slechts’ enkele stoelen betreft die voorzien worden van een nieuwe lak en stoffering, wordt er bij andere projecten een volledige nieuwe inrichting van een kantoorpand gerealiseerd waarbij we zoveel mogelijk bestaande producten gebruiken als basis voor de nieuwe meubels.

Hiernaast lichten we een aantal circulaire projecten toe.

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.