2-LIFE meubilair

Binnen onze moderne productielocaties in Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Breda kunnen wij de meeste meubelen op een duurzame manier reconditioneren en geschikt maken voor een 2e leven (2-LIFE). Hiermee wordt de levensduur minimaal verdubbeld en hebben we uiteraard veel minder nieuwe grondstoffen nodig.

Het samenvoegen van nieuwe en bestaande onderdelen vindt op de werkvloer bij Royal HaskoningDHV plaats.

2life-sticker-FFG-V5-310321-1024x251

Woningbouwvereniging hergebruik bureaus (12 jaar oud) met nieuwe bladen en wanden, bureaustoelen gerefurbished

Groen label

Van elk product gemaakt door de bedrijven van de Fair Furniture Group zie je wat de materiaalsamenstelling en de herkomst van de grondstoffen is. We vertellen je ook wie van onze vakmensen jouw werkplek heeft gemaakt. En je krijgt de garantie dat je elk door ons geleverd meubel kan retourneren. Bovendien zijn al onze meubellijnen opgebouwd in modules, dus we hebben volop mogelijkheden om jouw oude tafelblad of kast te verwerken in een nieuw meubel.

Onze 2-LIFE meubelen zijn meubelen waar we nog wat verder gaan. Deze meubelen zijn herkenbaar aan het 2-LIFE label.

Dit zijn producten waarbij voor de productie aantoonbaar minder nieuwe grondstoffen zijn gebruikt. In veel gevallen is dit meubilair dat al een leven achter de rug heeft. Het meubilair is door ons gereinigd en volledig nagekeken. Eventuele defecten zijn gerepareerd of complete onderdelen zijn vervangen.

Stoelen worden vaak even opnieuw gestoffeerd en tafelbladen zijn meestal vervangen door een duurzaam FSC-blad. En indien nodig zijn metalen delen opnieuw gespoten met een milieuvriendelijk epoxylak.

Nieuwe meubelen

Ook zijn er nieuwe meubelen met een 2-LIFE label. Dit zijn meubelen waarvan de grondstoffen voor een groot deel bestaan uit hergebruikte materialen. Bijvoorbeeld onze collectie Felt stoelen, waarvan de zitschaal gemaakt is van 60 gerecyclede PET-flessen. Of de Finn stoel en Wybelt kruk gemaakt van 100% hergebruikt kunststof. En ook onze akoestische wanden en kasten met een akoestische vulling gemaakt van oude kleding en restmateriaal uit onze stoffeerderij.

Daarnaast is er nog de Hemp collectie waarbij de zitschaal gemaakt is van 100% biologisch en herbruikbare grondstoffen.

Dus het 2-LIFE label betekent:

1

Gebruikt meubilair dat op een duurzame manier in onze eigen fabrieken in Nederland weer volledig in een ‘’zo goed als nieuw’’ staat is gebracht.

2

Nieuw meubilair met een groot aandeel of gemaakt van 100% hergebruikte grondstoffen

Garantie

De garantie op 2-LIFE meubelen is gelijk aan de garantie op onze andere meubelen. We geven een volledige fabrieksgarantie op goede werking en een lange levensduur.

We garanderen dat we alle producten na gebruik retour willen nemen en een duurzame nieuwe bestemming geven.

Van alle nieuwe onderdelen is een materialenpaspoort beschikbaar waarin exact wordt beschreven wat de gebruikte grondstoffen zijn.

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.

Valt vanaf nu onder

De activiteiten van Green Furniture Circle zetten we met nog meer enthousiasme door onder de naam Fair Furniture Group! Duurzaam, sociaal, transparant en vooral fair.

Heet vanaf nu

Facility Express gaat verder onder de naam Fair Furniture Group. Aan onze hoge servicegraad wijzigt natuurlijk niets.